Wonen in Cobercokwartier
Logo Logo

Gasloos wonen in Cobercokwartier

We nemen gas terug: in Nederland gaan we stoppen met het gebruik van aardgas voor het verwarmen van woningen en bij het koken. In 2050 moeten we allemaal gasloos wonen. Nieuwbouwprojecten waarvan de bouwvergunning na 1 juli 2018 wordt aangevraagd, zoals bij Cobercokwartier, lopen daar alvast op vooruit: daar is - vanuit een wettelijke verplichting - zelfs geen aansluiting meer op het aardgasnet.

Gasloos, duurzaam, energieneutraal

Zo’n 40% van de woningen die BPD oplevert, is al gasloos en dat aantal groeit. We verwachten eind 2018 zelfs 60% van ons woningaanbod zonder aardgasaansluiting op te leveren. Het meest voorkomend is dat we woningen aansluiten op het warmtenet of een warmtepomp plaatsen, zoals in Cobercokwartier. Hiervoor hoef je uiteraard niets te doen: wij zorgen ervoor dat we de juiste duurzame alternatieven in jouw nieuwe woning plaatsen.

Comfortabel wonen

De woningen hebben standaard vloerverwarming, goede isolatie en ventilatie. Vloerverwarming zorgt voor een gelijkmatige verdeling van de warmte en een comfortabele temperatuur in je woning. Je hebt nooit meer last van koude voeten! Bijkomend voordeel is dat je je bij het inrichting van je woning geen rekening hoeft te houden met radiatoren die in de weg staan.

Warmtepomp: warmte uit de bodem, via gesloten bodemlussen

Cobercokwartier wordt een duurzame en groene wijk. Warmte én koude komt vanuit de natuur. In ons geval kiezen wij ervoor om een WKO installatie te realiseren. WKO staat voor Warmte Koude Opslag en bestaat uit een systeem dat gebruik maakt van de temperatuur op zo’n 500m in de bodem. In de winter wordt de warmte die zo diep in de bodem zit naar boven gehaald en wordt de koude uit de woningen de grond ingebracht. In de zomer gebeurt het omgekeerde en kan de “winterse kou” gebruikt worden om huizen te koelen. Voor de bewoners dus geen verschil met verwarming op basis van gas… behalve dat je in de zomer een lekkere koele woning hebt!

En koken dan, horen wij regelmatig?

Dit doe je op inductie. In bestaande woningen is dit lastiger te realiseren omdat het energienetwerk dat niet zomaar aankan. Wij zorgen echter binnen jouw woning én in de wijk voor een sterker elektra netwerk waardoor koken op inductie in elke woning mogelijk is. Het gaat sneller, is veiliger én makkelijker dan koken met gas.

Je zult misschien denken dat deze installaties heel duur zijn. Dat is, doordat sprake is van een collectief systeem, niet zo. De installatie wordt door ons aangelegd en je betaalt gewoon maandelijks jouw energieverbruik. Zeker met de stijgende gas- en elektraprijzen is het zo in een keer een heel aantrekkelijk alternatief. Daarbij maken wij in Cobercokwartier gebruik van zonne-energie zodat je lokale stroom krijgt.

Wij kiezen voor een duurzaam Coberco… jij ook?!

Voor de beste ervaring maakt deze website gebruik van cookies. Wat betekent dit voor jou?