Logo Logo

We hebben geen resultaten gevonden.
Probeer het nog eens met een andere zoekterm of stel je vraag via chat, mail of telefoon.

Vragen over de financiering

Hoe weet ik of ik de woning kan betalen?

Je kunt vrijblijvend een gesprek aangaan met een financieel adviseur van bijvoorbeeld de Rabobank. In dit gesprek krijg je een goed beeld of je de woning kunt betalen en wat jouw toekomstige maandlasten zullen zijn.

Wanneer moet ik mijn hypotheek rond hebben?

Zodra de bouw van de woning definitief doorgaat, word je door de notaris uitgenodigd om de leveringsakte en hypotheekakte te passeren. Het is verstandig om de hypotheek rond te hebben zodra je in de gelegenheid wordt gesteld de akte te passeren.

Wat als ik mijn hypotheek niet rond krijg, zit ik dan aan de koop vast?

In de koop- en aannemingsovereenkomst zit een ontbindende voorwaarde voor het verkrijgen van een hypotheek. Als je onverhoopt de hypotheek niet rond krijgt, kun je binnen een periode van 2 maanden na aankoop de overeenkomst ontbinden. Je kunt dit doen door de ontbinding aan te vragen aangevuld met tenminste 2 afwijzingen van geldverstrekkers.

Wanneer start ik met betalen?

Zodra je naar de notaris gaat voor het passeren van de leveringsakte en de bouw is nog niet begonnen, betaal je de koopsom van de grond. De aanneemsom betaal je vervolgens in termijnen vanaf het moment dat de bouw start. De notaris verzorgt bij het passeren van de leveringsakte de betaling van alle tot op dat moment verschuldigde termijnen en eventuele rente. Na de start van de bouw en zodra een bepaald punt in de bouw is bereikt, ontvang je van de aannemer een factuur, die je vervolgens binnen 2 weken dient te betalen. Je kunt betalen uit eigen middelen of de factuur doorsturen aan jouw hypotheekverstrekker. Als het passeren van de leveringsakte bij de notaris heeft plaatsgevonden, zal de hypotheekverstrekker zorg dragen voor betaling.

Kan ik de woning (deels) met eigen geld betalen?

Ja dat is mogelijk. Het is verstandig om dat zo snel mogelijk aan de notaris door te geven. Dit in verband met het inplannen van de afspraak voor het passeren van de aktes.

Moet ik nog rekening houden met extra kosten die ik moet betalen als ik een woning koop?

Bij het kopen van een nieuwbouwwoning moet je altijd rekening houden met extra kosten. Zo heb je bijvoorbeeld kosten bij het sluiten van een hypotheek (advieskosten en notariskosten). Ook maak je kosten voor het inrichten en afwerken van de woning.

Kan ik ook mijn eigen notaris kiezen?

Dat is alleen mogelijk voor het passeren van de hypotheekakte. Het is dan wel verstandig dat je dit goed afstemt met de projectnotaris.

Wat is bouwrente?

Als je later in een project instapt dan betaal je rente over de reeds vervallen termijnen tot aan de datum van overeenkomen van de koop- en aannemingsovereenkomst. Het percentage van deze rente is in de overeenkomsten vastgesteld. Deze rente wordt bouwrente genoemd en is niet fiscaal aftrekbaar.

Wat is transportrente?

Dit is de rente berekend vanaf datum overeenkomen of zoveel later als vastgesteld in de koop- en aannemingsovereenkomst tot aan de datum van het passeren van de leveringsakte. Het percentage van deze rente is in de overeenkomsten vastgesteld. Deze rente wordt transportrente genoemd en is wel fiscaal aftrekbaar.

Wat is Nationale Hypotheek Garantie (NHG)?

De NHG is een garantie op hypothecaire leningen voor de aankoop en verbetering van een eigen woning. Door deze garantie van de Stichting Waarborgfonds Eigen Woningen (WEW), is de geldverstrekker zeker dat de lening wordt terugbetaald.

Moet de woning onverhoopt worden verkocht en is de opbrengst lager dan de hypotheekschuld, dan betaalt het WEW de restschuld aan de geldgever. Door deze zekerheid krijg je korting op de hypotheekrente. Dit voordeel kan oplopen tot 0,7 % per jaar, waardoor je honderden euro's per jaar kunt besparen. De maximale hypotheek voor aankoop is in 2018 € 265.000 (100% van de marktwaarde). De maximale hypotheek bij oversluiten is € 265.000, inclusief bijkomende kosten. Wanneer er sprake is van energiebesparende maatregelen is de maximale hypotheek € 280.900 (106% van de marktwaarde).

Bij het woningaanbod (kenmerken) op onze site staat altijd vermeld als de prijs van een woning binnen deze prijsklasse valt.

Ik heb nog een woning te verkopen, zijn er voor mij mogelijkheden om dubbele lasten te voorkomen?

Dubbele maandlasten zijn niet of nauwelijks te voorkomen. Je betaalt al een gedeelte van de koopsom tijdens de bouw en daarvoor betaal je een vergoeding aan de geldverstrekker. De dubbele maandlasten zijn wel fiscaal aftrekbaar met een maximum van 2 jaar.

Wat zijn de financiële voordelen van het kopen van een nieuwbouwwoning t.o.v. een bestaande woning?

Bij de financiering van een nieuwbouwhuis krijg je een aantal voordelen. Zo kan je voor de financiering van jouw nieuwe huis meer lenen dan voor de meeste bestaande woningen.

Omdat de overheid energiezuinigheid wil stimuleren is afgesproken dat kopers van woningen die energiezuinig zijn, extra financieringsruimte krijgen in de hypotheek die ze willen afsluiten. En dat kan fors oplopen. 

Zo heb je bij een nieuwbouwhuis standaard € 9.000 meer financieringsruimte, bij een nul-op-de-meter woning is dit zelfs € 25.000. 

Daarnaast hebben de hypotheekverstrekkers vaak ook eigen regelingen om energiezuinigheid te stimuleren. De Rabobank kent sinds kort de Rabo GroenHypotheek voor woningen met een EPC lager dan 0,26. Verder koop je een nieuwbouwwoning 'vrij op naam'. Dit betekent dat de meeste extra kosten voor de bouw en overdracht van huis en grond al is verwerkt in de prijs van het huis zelf. Voorbeelden zijn de notariskosten voor de overdracht van het nieuwe huis en makelaarskosten. Dit levert je al snel een paar duizend euro op.

Vragen over het gebied

Wat zijn de plannen voor het leegstaande terrein?

Cobercokwartier wordt de nieuwe hotspot van Arnhem, waar wonen, werken, winkelen, genieten en ontspannen samenkomen. Met het openstellen van het gebied krijgt Arnhem er een prachtig nieuw stuk stad bij. 

De bestaande fabriek blijft en wordt het hart van het gebied. In de fabriek zijn plannen voor horeca, een bierbrouwerij, een foodmarkt,  een cultureel podium en creatieve bedrijven.

Verder gaan we de relatie met de Rijn versterken, onder andere door het realiseren van mooie terrassen naast de fabriek met zicht op de Rijn.

Daarnaast voegen we nieuwbouw toe en bieden we ruimte voor diverse typologieën aan  herenhuizen, appartementen (groot en klein), lofts, penthouses, woon-werkwoningen en wellicht studentenwoningen.

Kan ik een fotoshoot doen in De Melkfabriek?

Het is zeker mogelijk foto’s te maken in De Melkfabriek te doen. Voor het exclusief openstellen van de fabriek wordt een tarief van €75,- per uur gehanteerd met een minimum van 2 uur afname. Mocht u hier interesse in hebben dan kunt u een mail sturen naar eventlocaties@boei.nl. Mailadres en telefoonnummer toevoegen en er wordt contact opgenomen. Je krijgt dan de mogelijkheid in de hele fabriek en rondom de fabriek foto’s te maken. Daarnaast is er de mogelijkheid foto’s te maken tijdens openbare gelegenheden zoals De Open Monumentendag en evenementen. Meld je aan voor onze nieuwsbrief om hiervan op de hoogte te blijven.

Kan ik een evenement organiseren in De Melkfabriek?

Ja dat kan! Er zijn diverse ruimtes die je kunt gebruiken voor de meest uiteenlopende evenementen. Pas jouw evenement binnen de visie van De Melkfabriek? Neem dan contact op met de locatiecentrale voor beschikbaarheid en een offerte.

Wanneer wordt er gestart met de ontwikkeling?

Morgen!

De invulling voor de bestaande gebouwen is in volle gang. Het gebouw zal na overdracht veilig en toegankelijk gemaakt dienen te worden. Vervolgens starten we met de invulling van de bestaande gebouwen.

Voor de bouw van de rest van onder meer woningen (?) is een bestemmingsplan aanpassing nodig.  Voor dit proces zijn we in een positief scenario minimaal een jaar kwijt.

Wat komt er in de tussentijd in de lege fabriek?

We denken aan creatieve bedrijvigheid, een ambachtelijke bierbrouwer, conceptstores. Maar we staan open voor diverse initiatieven!

Is er al een architect bekend?

De stedenbouwkundige en architect voor een aantal gebouwen is Studioninedots tezamen met Studio Spacious uit Amsterdam. Verder willen we voornamelijk met lokale architecten en partijen gaan werken. Meer weten over de verschillende partijen die samenwerken in Cobercokwartier?

Wie gaat er bouwen?

Dat wordt in een later stadium bepaald. 

Zijn er nog bijzonderheden te melden over het proces of project?

We werken met lokale partijen en adviseurs. Daarnaast zullen we met gebruikers en bewoners invulling gaan geven aan Cobercokwartier. Samen met jullie creëren we een nieuw stuk stad met een eigen karakter dat door jullie mede bepaald wordt!

Wat wordt de sfeer van het gebied?

De Melkfabriek is de nieuwe hotspot van Arnhem. Een industrieel terrein dat ontwikkeld wordt tot levendig, toegankelijk en cultureel knooppunt van Arnhem. Een plek waar je kunt wonen, werken en ontspannen. Een plek om je creativiteit te tonen, je onderneming te vestigen of je nieuwe leefomgeving van te maken. 

Is er openbaar vervoer in de omgeving?

Bushalte Stadskantoor ligt om de hoek van De Melkfabriek. Maar er is nog meer, bekijk het openbaar vervoer rond De Melkfabriek.

Waar kan ik informatie vinden over de buurt?

Meer informatie over Arnhem kun je lezen op de website van de gemeente.

Welke voorzieningen zijn er voor scholen en kinderopvang in de buurt?

De Melkfabriek heeft veel scholen om zich heen omdat het vlakbij het centrum ligt. Bekijk de scholen op de kaart op de pagina voorzieningen.

Welke sportvoorzieningen zijn er in de omgeving?

Van hockey tot voetbal en van bowlen tot yoga: Arnhem heeft op het gebied van sport en ontspanning veel te bieden. Weten wat? Bekijk de kaart op de pagina voorzieningen.

Zijn er in de directe omgeving al voorzieningen zoals winkels en horeca aanwezig?

Wat nu nog een lege fabriek en verlaten terrein is, wordt een bruisende hotspot direct naast het hart van de stad Arnhem. Een verborgen parel aan de Rijn, waar van alles te doen is. De Melkfabriek staat voor wonen, werken, winkelen, genieten en ontspannen samenkomen. Allemaal in een heel creatief jasje. Een plek voor iedereen.  Wil je weten wat voor horeca er nu al is? Bekijk de kaart op de pagina voorzieningen.

Wat wordt er naast het project gebouwd? Omliggende bebouwing?

In de omgeving van De melkfabriek zijn nog enkele stukken grond die worden ontwikkeld voor nieuwbouwwoningen.

Waar kan ik me inschrijven zodat ik op de hoogte blijf?

Onderaan elke pagina op deze website kun je je e-mailadres achterlaten. Je wordt dan door middel van e-mailnieuwsbrieven op de hoogte gehouden van de ontwikkelingen van dit nieuwbouw project.

Vragen over Mijn Eigen Huis

Wat is Mijn Eigen Huis?

Mijn Eigen Huis is een persoonlijk account waar je jouw favoriete woningen beheert, documenten kunt downloaden, nieuwsberichten kunt lezen en voorkeuren doorgeeft als de verkoop is gestart. Je hebt maar 1 account nodig voor alle BPD websites.

Waarom is een account van Mijn Eigen Huis nodig?

Met een persoonlijk account van Mijn Eigen Huis zie je in 1 overzicht wat jouw favoriete woningen zijn, geef je digitaal jouw voorkeuren door als de verkoop start en beheer je jouw voorkeuren gewoon online.

Hoe maak ik een account aan?

Een volledige uitleg voor het aanmaken van een Mijn Eigen Huis account, vind je onder Service op de pagina Mijn Eigen Huis.

Waarom moet ik mijn account via e-mail bevestigen?

Om zeker te weten dat jij zelf het account hebt aangemaakt ontvang je een e-mail om je account te bevestigen. Zodra je dit hebt bevestigd kun je inloggen in Mijn Eigen Huis.

Ik heb een account aangemaakt maar ik krijg geen e-mail om het te bevestigen

Het kan zijn dat de e-mail in je spam/ongewenste e-mail of junkmail terecht is gekomen.

Het lukt niet om een account aan te maken

Check of je gebruik maakt van een geldig e-mailadres. 
Heb je een vinkje geplaatst bij Privacy Statement? 
Voldoet je wachtwoord aan de gestelde regels?

 • Tenminste 1 kleine letter
 • Tenminste 1 getal
 • Tenminste 1 hoofdletter
 • Tenminste 1 speciaal teken ! # $ % - _ = + < >
 • Minimaal 8 en maximaal 20 tekens

Mijn wachtwoord wordt niet geaccepteerd bij het aanmaken van een account

Het wachtwoord moet bestaan uit:

 • Tenminste 1 kleine letter
 • Tenminste 1 getal
 • Tenminste 1 hoofdletter
 • Tenminste 1 speciaal teken ! # $ % - _ = + < >
 • Minimaal 8 en maximaal 20 tekens

Ik ben mijn wachtwoord vergeten

Geen probleem. In het inlogscherm voer je je gegevens in en klik je op het vraagteken in het wachtwoord veld. Er wordt een e-mail naar je verzonden en kun je een nieuw wachtwoord aanmaken.

Ik heb al een account maar kan niet inloggen. Wat gaat er mis?

 • Log je in met het e-mailadres dat je hebt gebruikt toen je een account aanmaakte?
 • Ga na of je een geldig e-mailadres hebt. Een e-mailadres moet een @-teken bevatten en mag maar 1 punt achter de @ hebben.
 • Het wachtwoord vergeten? Vraag een nieuwe aan.
 • Zorg ervoor dat Caps Lock niet is ingeschakeld.

Kunnen mijn partner en ik afzonderlijk van elkaar een account aanmaken?

Ja dat is mogelijk. Echter per (toekomstig) huishouden mag slechts 1 keer ingeschreven worden op de woningen.

Hoe verwijder ik mijn account?

Jouw account verwijder je bij je persoonlijke gegevens in Mijn Eigen Huis. Een account kan alléén verwijderd worden als je niet gekoppeld bent aan een woning. Dat wil zeggen dat je geen koper of optant bent van een woning.

Ik heb een nieuw e-mail adres. Hoe kan ik nu inloggen?

Laat ons weten wat je nieuwe e-mail adres is, dan passen wij het voor je aan. Je kunt daarna gewoon inloggen met je nieuwe e-mail adres en je bekende wachtwoord.

Overige vragen

Vragen over Wonen in Cobercokwartier?

Ga naar de veel gestelde vragen pagina van Wonen in Cobercokwartier.

Staat jouw vraag er niet tussen? Stel hier je vraag.

Wil je weten wat wij met je gegevens doen? Klik dan hier voor ons privacy statement.

Het formulier is succesvol ontvangen

Voor de beste ervaring maakt deze website gebruik van cookies. Wat betekent dit voor jou?