Logo Logo

Kunst in Cobercokwartier

Een creatieve plek kan niet zonder kunst. Dus ook niet in Cobercokwartier. De plek ademt creativiteit en dat wordt versterkt door de verschillende vormen van kunst die het Cobercokwartier omarmt. Wie goed kijkt, ziet, in de momenteel leegstaande fabriek, overal al prachtige schatten.

Kunstwerk voor Cobercokwartier

Er zal een kunstwerk voor Cobercokwartier worden ontwikkeld, maar wat dat wordt houden we nog even geheim. De gebiedsontwikkelaar BPD, eigenaar van het Cobercoterrein, hecht veel belang aan kunst en cultuur. Zo heeft BPD al 40 jaar een kunstcollectie en wordt op allerlei plekken rond gebiedsontwikkelingen van BPD kunst in de openbare ruimte gerealiseerd. Via Bouwfonds Cultuurfonds worden andere kunst- en cultuur projecten ondersteund. Zo ontving concertgebouw Musis Sacrum in Arnhem recentelijk een financiële bijdrage voor het aanlichten van het te renoveren gebouw.

Zie voor meer informatie: www.bouwfondskunstcollectie.nl en www.bouwfondscultuurfonds.nl.

Initiatieven?

Ook op het gebied van kunst staat Cobercokwartier open voor ideeën en initiatieven. Zo zijn er al verschillende ideeën bij ons binnen gekomen. Jeroen Helder en Servie Boetzkes hebben in 2011 de publieksprijs gewonnen van 'Arnhem krijgt Lippenstift' met De Lichtwolk. Dit heeft in de afgelopen jaren helaas geen uitvoering gehad en gaat Cobercokwartier proberen de lichtwolk te laten schijnen.

Via Facebook werd er geopperd om een rondleiding door de fabriek te organiseren, zodat liefhebbers de rijke historie kunnen fotograferen. Dit idee is omarmd en heeft eind 2017 plaatsgevonden. 

Heb jij zelf ideeën? Neem dan contact op.

Voor de beste ervaring maakt deze website gebruik van cookies. Wat betekent dit voor jou?